Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Składniki
Jabłka pokroić.Kaczkę prszyprawić , napełnić jabłkami i majerankiem.Dwie cebule i marchew pokroić.Kaczkę cebule i marchew przelożyć do brytfanki.Piec ok.2 godz.w temp.175C, podlewając bulionem.Kapustę pokroić w paseczki,boczek i cebulę w kostkę.Kapustę zblanszować osąszyć.Boczek stopić,dodać cebulę,dusić chwilę.Dodac kapustę dusić jeszcze 5 min.Przyprawić solą,peprzem, galka muszkatowaą.Dodać masło.Upieczoną kaczke ułożyć na kapuście.