Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuściana kula pełna mięsa"
Z kapusty odkrój dolną część z głąbem. Zanurz ją w gotującej się wodzie na kilka minut, wyjmij. Wydrąż środek, zostawiając warstwę kilku liści (ok. 1 cm grubości). Grzyby posiekaj. Cebulę poszatkuj, podsmaż na oleju. Dodaj mięso, namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Dopraw, wymieszaj. Masę nałóż do wydrążonej kapusty i między liście.
Głęboką żaroodporną formę wysmaruj olejem. Włóż kapustę, stawiając ją na ściętym dole. Podlej bulionem, dołóż listki laurowe i ziele. Przykryj pokrywką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 st. Zapiekaj około 1,5 godziny, podlewając od czasu do czasu bulionem.
<strong>Sos pieczarkowy</strong>
Pieczarki oczyść, opłucz, przekrój na pół i podsmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Dolej śmietanę 18% lub kremówkę. Mocno podgrzej i zmiksuj na gładko.Źródło: Tina
Kule śniegowe to świetny i...zabawny deser zarówno na Karnawał jak i na Tłust...
Odsłon: 415
Pyszne i zdrowa danie na obiad lub kolację. Rewelacyjne dla zapracowanych, wy...
Odsłon: 5203
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Składniki
Z kapusty odkrój dolną część z głąbem. Zanurz ją w gotującej się wodzie na kilka minut, wyjmij. Wydrąż środek, zostawiając warstwę kilku liści (ok. 1 cm grubości). Grzyby posiekaj. Cebulę poszatkuj, podsmaż na oleju. Dodaj mięso, namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Dopraw, wymieszaj. Masę nałóż do wydrążonej kapusty i między liście.
Głęboką żaroodporną formę wysmaruj olejem. Włóż kapustę, stawiając ją na ściętym dole. Podlej bulionem, dołóż listki laurowe i ziele. Przykryj pokrywką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 st. Zapiekaj około 1,5 godziny, podlewając od czasu do czasu bulionem.
<strong>Sos pieczarkowy</strong>
Pieczarki oczyść, opłucz, przekrój na pół i podsmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Dolej śmietanę 18% lub kremówkę. Mocno podgrzej i zmiksuj na gładko.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 24
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 264