Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuściana kula pełna mięsa"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22419
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14440
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4462
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43549
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 558
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 529
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22419
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14440
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4462
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43549
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 558
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 529
Składniki
Z kapusty odkrój dolną część z głąbem. Zanurz ją w gotującej się wodzie na kilka minut, wyjmij. Wydrąż środek, zostawiając warstwę kilku liści (ok. 1 cm grubości). Grzyby posiekaj. Cebulę poszatkuj, podsmaż na oleju. Dodaj mięso, namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Dopraw, wymieszaj. Masę nałóż do wydrążonej kapusty i między liście.
Głęboką żaroodporną formę wysmaruj olejem. Włóż kapustę, stawiając ją na ściętym dole. Podlej bulionem, dołóż listki laurowe i ziele. Przykryj pokrywką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 st. Zapiekaj około 1,5 godziny, podlewając od czasu do czasu bulionem.
<strong>Sos pieczarkowy</strong>
Pieczarki oczyść, opłucz, przekrój na pół i podsmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Dolej śmietanę 18% lub kremówkę. Mocno podgrzej i zmiksuj na gładko.Źródło: Tina