Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 311
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1658
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 311
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1658
Składniki
Liście kapusty odparzamy ,aby stały się miękkie.Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem , marchewką i przyprawami, można dodać natki pietruszki lub koperek. Z liści skrajamy twardą część , rozkładamy np. na stolnicy smarujemy mięsem i zwijamy roladki zakładając boki ,by mięso nie wypłynęło podczas gotowania.Układamy w dość szerokim naczyniu polewamy sosem pomidorowym i gotujemy ok. 50 min.