Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3002
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3002
Składniki
Liście kapusty odparzamy ,aby stały się miękkie.Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem , marchewką i przyprawami, można dodać natki pietruszki lub koperek. Z liści skrajamy twardą część , rozkładamy np. na stolnicy smarujemy mięsem i zwijamy roladki zakładając boki ,by mięso nie wypłynęło podczas gotowania.Układamy w dość szerokim naczyniu polewamy sosem pomidorowym i gotujemy ok. 50 min.