Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra kapusta, nigdy nie jest zla ;) Dodatek do potraw, osobiscie uwielbiam kapuste czerwona , ma w sobie wariacki smaczek, te wersje stosuje do kaczki,
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Kapuste szatkujemy, cebule siekamy. Rozgrzewamy oliwe, dodajemy lisc laurowy, kardamon i cynamon i smazymy przez chwilke aby aromaty przedarly sie do oliwy, wrzucamy cebulke smazymy do delikatnego zlocistego koloru. Czosnek.Nastepnie kapusta idzie do garnka wino ocet, sol pieprz cukier, mieszamy. I tylko czas teraz jest naszym ostatecznym rozwiazaniem. Czekamy az kapusta bedzie miekka. Trwa to ponad godzine , czasem dluzej. Pamietajmy ze woda lub wino bedzie sie wygotowywac a wiec musimy dogladac kapusty i uzupelniac plyny aby sie nie przypalila. Przed podaniem wygotowujemy plyn , serwujemy jemy i morda zadowolona ) Smacznego.