Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra kapusta, nigdy nie jest zla ;) Dodatek do potraw, osobiscie uwielbiam kapuste czerwona , ma w sobie wariacki smaczek, te wersje stosuje do kaczki,
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Kapuste szatkujemy, cebule siekamy. Rozgrzewamy oliwe, dodajemy lisc laurowy, kardamon i cynamon i smazymy przez chwilke aby aromaty przedarly sie do oliwy, wrzucamy cebulke smazymy do delikatnego zlocistego koloru. Czosnek.Nastepnie kapusta idzie do garnka wino ocet, sol pieprz cukier, mieszamy. I tylko czas teraz jest naszym ostatecznym rozwiazaniem. Czekamy az kapusta bedzie miekka. Trwa to ponad godzine , czasem dluzej. Pamietajmy ze woda lub wino bedzie sie wygotowywac a wiec musimy dogladac kapusty i uzupelniac plyny aby sie nie przypalila. Przed podaniem wygotowujemy plyn , serwujemy jemy i morda zadowolona ) Smacznego.