Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta z grochem i boczkiem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Groch umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić, odcedzić.
Kapustę kiszoną odcisnąć, pokroić (jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać) i ugotować w małej ilości wody, odparować. Cebulę posiekać drobno, boczek pokroić w słupki.
Na oleju zeszklić cebulę, dodać boczek, usmażyć, oprószyć mąką, przesmażyć, dodać groch i kapustę. Dobrze wymieszać, dodać majeranek i kminek, doprawić.
ok. 60 minut
Tę smaczną, sycącą kapustę można zaserwować jako danie obiadowe, ale wtedy podaj do niej ziemniaki piure lub pieczone.Źródło: Twoje Imperium