Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta z grochem i boczkiem"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 674
Składniki
Groch umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić, odcedzić.
Kapustę kiszoną odcisnąć, pokroić (jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać) i ugotować w małej ilości wody, odparować. Cebulę posiekać drobno, boczek pokroić w słupki.
Na oleju zeszklić cebulę, dodać boczek, usmażyć, oprószyć mąką, przesmażyć, dodać groch i kapustę. Dobrze wymieszać, dodać majeranek i kminek, doprawić.
ok. 60 minut
Tę smaczną, sycącą kapustę można zaserwować jako danie obiadowe, ale wtedy podaj do niej ziemniaki piure lub pieczone.Źródło: Twoje Imperium