Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta z grochem i boczkiem"
Zdrowa, smaczna zupa , która idealnie sprawdzi się w sezonie zimowo/przeziębi...
Odsłon: 1721
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 221
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1738
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 221
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1738
Składniki
Groch umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić, odcedzić.
Kapustę kiszoną odcisnąć, pokroić (jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać) i ugotować w małej ilości wody, odparować. Cebulę posiekać drobno, boczek pokroić w słupki.
Na oleju zeszklić cebulę, dodać boczek, usmażyć, oprószyć mąką, przesmażyć, dodać groch i kapustę. Dobrze wymieszać, dodać majeranek i kminek, doprawić.
ok. 60 minut
Tę smaczną, sycącą kapustę można zaserwować jako danie obiadowe, ale wtedy podaj do niej ziemniaki piure lub pieczone.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Dania główne
Kotlet mielony z piersi kurczaka
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 2
Zapiekanka z kapusty i mięsa
smak gołąbków ale mniej pracy
Odsłon: 20