Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste; świetny dodatek do drugiego dania
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 915
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1853
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6398
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 915
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1853
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6398
Składniki
do sporego garnka włożyć pokrojoną na kawałki margarynę
kapustę pokroić na cztery części (lepiej,żeby główka była lużna niż zbita),usunąć głąby ale tak,żeby liście się nie rozpadły,włożyć do garnka i trochę rozlużnić liście
pokroić marchew na plasterki i posypać nimi kapustę w taki sposób,aby powchodziły między liście kapusty
całość posypać majerankiem i vegetą(ilość tak naprawdę wedle gustu,ale starać się nie przesolić)
dusić na średnim ogniu bez pokrywki
nie podlewać wodą,bo straci smak!
pod koniec gotowania zmniejszyć jeszcze ogień i można przykryć pokrywką,ale z dużym luzem,aby para się nie skraplała.
w czasie gotowania nie mieszać mocno,zdecydowanie lepiej delikatnie przewracać z boku na bok cząstki kapusty.
smacznego!!!