Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste; świetny dodatek do drugiego dania
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1596
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1596
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2086
Składniki
do sporego garnka włożyć pokrojoną na kawałki margarynę
kapustę pokroić na cztery części (lepiej,żeby główka była lużna niż zbita),usunąć głąby ale tak,żeby liście się nie rozpadły,włożyć do garnka i trochę rozlużnić liście
pokroić marchew na plasterki i posypać nimi kapustę w taki sposób,aby powchodziły między liście kapusty
całość posypać majerankiem i vegetą(ilość tak naprawdę wedle gustu,ale starać się nie przesolić)
dusić na średnim ogniu bez pokrywki
nie podlewać wodą,bo straci smak!
pod koniec gotowania zmniejszyć jeszcze ogień i można przykryć pokrywką,ale z dużym luzem,aby para się nie skraplała.
w czasie gotowania nie mieszać mocno,zdecydowanie lepiej delikatnie przewracać z boku na bok cząstki kapusty.
smacznego!!!