Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste; świetny dodatek do drugiego dania
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
do sporego garnka włożyć pokrojoną na kawałki margarynę
kapustę pokroić na cztery części (lepiej,żeby główka była lużna niż zbita),usunąć głąby ale tak,żeby liście się nie rozpadły,włożyć do garnka i trochę rozlużnić liście
pokroić marchew na plasterki i posypać nimi kapustę w taki sposób,aby powchodziły między liście kapusty
całość posypać majerankiem i vegetą(ilość tak naprawdę wedle gustu,ale starać się nie przesolić)
dusić na średnim ogniu bez pokrywki
nie podlewać wodą,bo straci smak!
pod koniec gotowania zmniejszyć jeszcze ogień i można przykryć pokrywką,ale z dużym luzem,aby para się nie skraplała.
w czasie gotowania nie mieszać mocno,zdecydowanie lepiej delikatnie przewracać z boku na bok cząstki kapusty.
smacznego!!!