Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karczek w galarecie z warzywami"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2833
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2833
Składniki
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w ćwiartki, opalić nad ogniem, włożyć do garnka, dodać karkówkę, przyprawy, czosnek, zioła. Gotować ok. 3 godziny na małym ogniu, wyłączyć, mięso wyjąć, wywar odcedzić.
Mięso schłodzić, pokroić, najlepiej krajalnicą, w cienkie plastry. W wywarze ugotować pokrojone w słupki: seler, pietruszkę, marchew i por, odcedzić.
Żelatynę przygotować według przepisu, wykorzystując wywar, doprawić sosem sojowym i octem. Zalać galarety ułożone warstwami w naczyniu żaroodpornym. Przed podaniem danie schładzać dobę.
ok. 220 minut
Dno naczynia wyłóż listkami natki pietruszki albo posiekanym szczypiorkiem. Galareta będzie bardziej efektowna po wyjęciu z formy.Źródło: Twoje Imperium