Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karczek w galarecie z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w ćwiartki, opalić nad ogniem, włożyć do garnka, dodać karkówkę, przyprawy, czosnek, zioła. Gotować ok. 3 godziny na małym ogniu, wyłączyć, mięso wyjąć, wywar odcedzić.
Mięso schłodzić, pokroić, najlepiej krajalnicą, w cienkie plastry. W wywarze ugotować pokrojone w słupki: seler, pietruszkę, marchew i por, odcedzić.
Żelatynę przygotować według przepisu, wykorzystując wywar, doprawić sosem sojowym i octem. Zalać galarety ułożone warstwami w naczyniu żaroodpornym. Przed podaniem danie schładzać dobę.
ok. 220 minut
Dno naczynia wyłóż listkami natki pietruszki albo posiekanym szczypiorkiem. Galareta będzie bardziej efektowna po wyjęciu z formy.Źródło: Twoje Imperium