Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek w zalewie"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3107
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3107
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Do garnka wlej szklankę wody. Dodaj obrany czosnek, wsyp sól zwykłą oraz do peklowania, ziele angielskie, pieprz oraz tymianek. Gotuj kilka minut, potem odstaw, by marynata ostygła.
W umyte, osuszone mięso wstrzyknij strzykawką część marynaty. Ułóż karkówkę w misce, polej resztą zalewy. Nakryj naczynie. Odstaw w chłodne miejsca na co najmniej 12 godzin lub całą dobę.
Wyjmij karczek z marynaty, osącz i obwiąższ sznureczkiem. Włóż mięso do brytfanki, polej zalewą. Dodaj pokrojoną cebulę oraz namoczone grzyby. Nakryj naczynie. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.Źródło: Bella Relaks