Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek w zalewie"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1754
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1754
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Do garnka wlej szklankę wody. Dodaj obrany czosnek, wsyp sól zwykłą oraz do peklowania, ziele angielskie, pieprz oraz tymianek. Gotuj kilka minut, potem odstaw, by marynata ostygła.
W umyte, osuszone mięso wstrzyknij strzykawką część marynaty. Ułóż karkówkę w misce, polej resztą zalewy. Nakryj naczynie. Odstaw w chłodne miejsca na co najmniej 12 godzin lub całą dobę.
Wyjmij karczek z marynaty, osącz i obwiąższ sznureczkiem. Włóż mięso do brytfanki, polej zalewą. Dodaj pokrojoną cebulę oraz namoczone grzyby. Nakryj naczynie. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.Źródło: Bella Relaks