Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93739
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2687
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3514
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1614
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2286
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93739
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2687
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3514
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1614
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2286
Składniki
Najpierw myjemy mięso i rozbijamy delikatnie każdy płat
Rozkładamy już rozbite kawałki na talerzu lub desce.Siekamy drobno czosnek.
Przyprawiamy je pieprzem, solą, posiekanym już czosnkiem , papryką czerwoną i ziołami prowansalskimi
Następnie wkładamy wszystko do szklanej lub plastikowej miski, i zalewamy olejem. następnie wszystko mieszamy i pozostawiamy na ok 1 godz w lodówce
Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i smażymy na małym ogniu aż będzie chrupiąca skórka. co jakiś czas podlewamy wodą aby mięso było kruche.
Można podawać z ziemniakami i z ryżem