Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3040
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3040
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Najpierw myjemy mięso i rozbijamy delikatnie każdy płat
Rozkładamy już rozbite kawałki na talerzu lub desce.Siekamy drobno czosnek.
Przyprawiamy je pieprzem, solą, posiekanym już czosnkiem , papryką czerwoną i ziołami prowansalskimi
Następnie wkładamy wszystko do szklanej lub plastikowej miski, i zalewamy olejem. następnie wszystko mieszamy i pozostawiamy na ok 1 godz w lodówce
Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i smażymy na małym ogniu aż będzie chrupiąca skórka. co jakiś czas podlewamy wodą aby mięso było kruche.
Można podawać z ziemniakami i z ryżem