Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w sosie serowym"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso kroję w kostkę, oprószam solą i pieprzem. Odstawiam na 10 min.
Cebulę kroję w piórka, pietruszkę siekam. Mięso smażę ok. 15 min, dodaję cebulę i smażę jeszcze 5 min.
Zalewam bulionem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, duszę 30 min.
W filiżance bulionu rozprowadzam śmietanę (tak, by nie było grudek) i, ciągle mieszając, wlewam do duszonego mięsa. Wrzucam natkę, dodaję pokrojone w kostkę sery: topiony i żółty. Stale mieszając, gotuję na wolnym ogniu do czasu, gdy sery się roztopią.
Tylko 1,70 gr za porcję. 75 min • Porcja 410 kcal • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie