Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w sosie serowym"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Mięso kroję w kostkę, oprószam solą i pieprzem. Odstawiam na 10 min.
Cebulę kroję w piórka, pietruszkę siekam. Mięso smażę ok. 15 min, dodaję cebulę i smażę jeszcze 5 min.
Zalewam bulionem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, duszę 30 min.
W filiżance bulionu rozprowadzam śmietanę (tak, by nie było grudek) i, ciągle mieszając, wlewam do duszonego mięsa. Wrzucam natkę, dodaję pokrojone w kostkę sery: topiony i żółty. Stale mieszając, gotuję na wolnym ogniu do czasu, gdy sery się roztopią.
Tylko 1,70 gr za porcję. 75 min • Porcja 410 kcal • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie