Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3
Dodano: 17.09.2009
Odsłon: 2221
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
kotlety obsmażany na suchej patelni, delikatnie,na różowo.
obsmażone mięso wrzucamy do rondelka , dodajemy wegetę lub inna ulubiona przyprawę i suszone sliwki, podlewamy wodą i dusimy
Jak mięso będzie miękkie dorzucamy czosnek ( może być w ząbkach lub przciśnięty), mięso na chwilę wyciągamy, sos miksujemy, powinien być gęsty i aksamitny, wkładamy mięso z powrotem ,lekko przegotowujemy i już!!!!!
Najlepiej smakuje z wszelkiego rodzaju kluseczkami. Ja osobiście podaję z kluskami śląskimi obficie posypane koprem. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

katarina994 25 września 2009Zgłoś do usunięcia
Mirabelka, wysłałam Ci przepis na kluski wg mojej babci, bardzo prostypzdr
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 września 2009Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam wczoraj, wszystkim bardzo smakowało :) wcześniej zamarynowałam karkówkę w soli, pieprzu, czosnku i oliwie na całą noc, żeby było bardziej aromatyczne. Miałam mały problem, bo nie wiedziałam ile orientacyjnie powinna dusić się taka karkówka, ale znalazłam inny przepis z duszoną karkówką i z niego dowiedziałam się, że trwa to ok. pół godziny ;) danie podałam z ziemniakami, bo klusek śląskich nie nauczyłam się jeszcze robić, choć są przepyszne... Dzięki wielkie za przepis!0 Kto głosował? | Odpowiedz

katarina994 18 września 2009Zgłoś do usunięcia
dajcie znać jak upichcicie, ciekawa jestem czy będzie Wam smakowało pzdr0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 17 września 2009Zgłoś do usunięcia
Kurczę :) taki prosty przepis, a zapowiada się bardzo smakowicie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 17 września 2009Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam suszone śliwki, przepis świetny...0 Kto głosował? | Odpowiedz