Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z pieca z kaszą jęczmienną

Karkówka z pieca z kaszą jęczmienną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z pieca z kaszą jęczmienną"

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • ok. 35 dag kaszy jęczmiennej (może być też pęczak)
  • 1 kg pieczarek
  • kubek śmietany 18-proc
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karkówka z pieca z kaszą jęczmienną

Przygotowanie

  1. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Włóż do rękawa do pieczenia, końce zwiąż, w folii zrób kilka dziurek. Piecz ok. godziny w temp. 180°C.

  2. Kaszę ugotuj według instrukcji w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, duś do miękkości.

  3. Przypraw solą i pieprzem, wlej śmietanę, wymieszaj. Polej kaszę, podawaj z karkówką.

  4. Przepis przysłała Katarzyna Lisowska z Jeleniej Góry.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń