Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z pieca z kaszą jęczmienną"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1099
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 386
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3268
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1099
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 386
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3268
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 739
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Włóż do rękawa do pieczenia, końce zwiąż, w folii zrób kilka dziurek. Piecz ok. godziny w temp. 180°C.
Kaszę ugotuj według instrukcji w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, duś do miękkości.
Przypraw solą i pieprzem, wlej śmietanę, wymieszaj. Polej kaszę, podawaj z karkówką.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Lisowska z Jeleniej Góry.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie