Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaje się na Wigilię i nie tylko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35938
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35938
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Karpia oskrobać z łusek,wypatroszyć,odciąć głowę,ogon i płetwy,dobrze umyć,pokrajać na małe dzwonka,oprószyć solą i pieprzem.obraną marchew i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej.cebule pokrajać w talarki,pomidory w ćwiartki.w rondlu rozgrzać tłuszcz,wrzucić warzywa.lekko podsmażyć,posolić. podlać szklanką gotującej wody,poddusić. następnie włożyć porcje karpia,podlać winem i rozprowadzonym wodą ostrym sosem i dusić do miękkości. przed podaniem doprawić solą,pieprzem,cukrem i posypać posiekaną pietruszką i koperkiem. smacznego.