Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaje się na Wigilię i nie tylko.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1530
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1530
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Składniki
Karpia oskrobać z łusek,wypatroszyć,odciąć głowę,ogon i płetwy,dobrze umyć,pokrajać na małe dzwonka,oprószyć solą i pieprzem.obraną marchew i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej.cebule pokrajać w talarki,pomidory w ćwiartki.w rondlu rozgrzać tłuszcz,wrzucić warzywa.lekko podsmażyć,posolić. podlać szklanką gotującej wody,poddusić. następnie włożyć porcje karpia,podlać winem i rozprowadzonym wodą ostrym sosem i dusić do miękkości. przed podaniem doprawić solą,pieprzem,cukrem i posypać posiekaną pietruszką i koperkiem. smacznego.