Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaje się na Wigilię i nie tylko.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2635
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2881
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2635
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2881
Składniki
Karpia oskrobać z łusek,wypatroszyć,odciąć głowę,ogon i płetwy,dobrze umyć,pokrajać na małe dzwonka,oprószyć solą i pieprzem.obraną marchew i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej.cebule pokrajać w talarki,pomidory w ćwiartki.w rondlu rozgrzać tłuszcz,wrzucić warzywa.lekko podsmażyć,posolić. podlać szklanką gotującej wody,poddusić. następnie włożyć porcje karpia,podlać winem i rozprowadzonym wodą ostrym sosem i dusić do miękkości. przed podaniem doprawić solą,pieprzem,cukrem i posypać posiekaną pietruszką i koperkiem. smacznego.