Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaje się na Wigilię i nie tylko.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4146
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 325
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1128
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4146
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 325
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1128
Składniki
Karpia oskrobać z łusek,wypatroszyć,odciąć głowę,ogon i płetwy,dobrze umyć,pokrajać na małe dzwonka,oprószyć solą i pieprzem.obraną marchew i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej.cebule pokrajać w talarki,pomidory w ćwiartki.w rondlu rozgrzać tłuszcz,wrzucić warzywa.lekko podsmażyć,posolić. podlać szklanką gotującej wody,poddusić. następnie włożyć porcje karpia,podlać winem i rozprowadzonym wodą ostrym sosem i dusić do miękkości. przed podaniem doprawić solą,pieprzem,cukrem i posypać posiekaną pietruszką i koperkiem. smacznego.