Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza gryczana z kurkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kalafior podziel na różyczki i zblanszuj w osolonej wodzie. Kurki namocz w osolonej wodzie, wyszoruj z piachu i porządnie opłucz. Gotowe przesmaż na patelni.
Do kaszy dodaj ser (5 dag odłóż na później), przypraw i wymieszaj. Połowę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Nałóż na 2 szklanki kurek, tuńczyka i kalafior. Zasyp warstwę resztą kaszy.
Śmietanę połącz z odłożonym serem, kurkami i przyprawą Kucharek.
Polej danie i wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 40 minut.
agata brzana z IwoniczaŹródło: Super TV