Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza gryczana z kurkami"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kalafior podziel na różyczki i zblanszuj w osolonej wodzie. Kurki namocz w osolonej wodzie, wyszoruj z piachu i porządnie opłucz. Gotowe przesmaż na patelni.
Do kaszy dodaj ser (5 dag odłóż na później), przypraw i wymieszaj. Połowę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Nałóż na 2 szklanki kurek, tuńczyka i kalafior. Zasyp warstwę resztą kaszy.
Śmietanę połącz z odłożonym serem, kurkami i przyprawą Kucharek.
Polej danie i wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 40 minut.
agata brzana z IwoniczaŹródło: Super TV