Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kebab drobiowy"
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29433
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 167
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 77
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 902
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 60
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29433
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 167
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 77
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 902
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 60
Składniki
Czas ok. 25 min; porcja – 300 kcal, cena 4,20 zł, 4 porcje.
Limonkę sparz wrzątkiem, wyszoruj. Otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Zmiksuj oliwę z sokiem i skórką z limonki oraz z czosnkiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Oczyść starannie bulwę fenkułu. Opłucz ją pod bieżącą wodą, a potem drobno poszatkuj. Przełóż do miski. Rukolę przebierz, umyj listki. Osusz je w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym, dodaj do posiekanego fenkułu.
Opłucz i osusz świeżą bazylię (najlepiej tajską) oraz miętę. Poobrywaj listki z gałązek, pozostaw je w całości. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki.
Mięso kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą oraz pieprzem. Przygotuj cztery drewniane szpadki. Nadziej na nie mięso. Opiekaj z dwóch stron na patelni grillowej lub na ruszcie (ok. 10 minut). Przygotowaną sałatkę polej sosem limonkowym, wymieszaj. Podaj do mięsa.
Ma intensywny słodko- korzenny smak i anyżkowy aromat. Jest popularna w kuchni dalekowschodniej. Doskonale pasuje do wieprzowiny, kurczaka, ryb i owoców morza. Świetnie komponuje się z limonką, mango oraz papają. Używa się jej do sałatek, curry, smażonego mięsa.
Zanim nadziejesz mięso, namocz drewniane szpadki w zimnej wodzie.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Dania główne
Smażony ryż.
Dania główne
Rolada gołąbkowa
Dania główne
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Pzepis na żołądki drobiowe
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 540
Smażony ryż.
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który mo...
Odsłon: 22