Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać.
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1385
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 851
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1385
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 851
Składniki
Ziemniaka zetrzeć na tarce i odlać nadmiar soku. Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać tyle oleju, aby do połowy przykrył kulki. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać na ciepło lub zimno, najlepiej z sałatą z pomidorami i fetą polaną sosem czosnkowym lub winegret.