Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13973
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13973
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6387
Składniki
Ziemniaka zetrzeć na tarce i odlać nadmiar soku. Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać tyle oleju, aby do połowy przykrył kulki. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać na ciepło lub zimno, najlepiej z sałatą z pomidorami i fetą polaną sosem czosnkowym lub winegret.