Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z kurczaka"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 350
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 83
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1536
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 350
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 83
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1536
Składniki
Mięso umyj, osusz. Podziel na 4 części, odetnij polędwiczki. Ostrym nożem zrób nacięcie przez środek każdej piersi (wzdłuż), zaczynając od najgrubszego miejsca, by utworzyć kieszonkę na farsz. Mięso oprósz solą oraz pieprzem.
Orzechy upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Pomidory osącz z oleju, pokrój w cienkie paski. Natkę oraz listki bazylii opłucz, osusz a następnie drobno posiekaj.
Do miski włóż przestudzone orzechy, suszone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną zieleninę, wymieszaj.
Mięsne kieszonki wypełnij przygotowanym farszem. Rozcięte brzegi zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Gdy będzie gorący, włóż mięso, obsmaż z każdej strony po ok. 3 min.
Przełóż do żaroodpornego naczynia, wlej bulion. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Na 10 min przed końcem pieczenia wierzch mięsa posmaruj miodem.
W rondelku roztop masło, wsyp mąkę, energicznie mieszając smaż, aż się lekko zrumieni. Wlej sos z naczynia, w którym piekło się mięso. Mieszając gotuj kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Świat i Ludzie