Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z papryką i fasolką"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 477
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 477
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Rozdrobnij rogalik i zalej mlekiem. Mięso mielone włóż do misy, wymieszaj z odciśniętym rogalikiem, posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Z masy mięsnej uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Włóż je do brytfanny wysmarowanej oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 220 °C przez 20 minut.
Małe papryki i strączki chili umyj, osusz i rozłóż na blasze. Skrop je oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 240 °C, aż zaczną ciemnieć (ok. 15 minut). Odstaw do schłodzenia, obierz i pokrój na małe kawałki. Przygotuj sos. W głębokiej miseczce dokładnie wymieszaj miód z musztardą i oliwą.
Ziemniaki oczyść i ugotuj w koszulkach na półmiękko. Przekrój je na pół albo na ćwiartki, jeśli są zbyt duże. Białą część pora pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż ziemniaki. Dodaj por i oczyszczoną fasolkę z kukurydzą. Następnie wymieszaj z papryką i podsmaż. Podawaj z klopsikami i sosem.Źródło: Na żywo