Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z papryką i fasolką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1847
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1600
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1847
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1600
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Składniki
Rozdrobnij rogalik i zalej mlekiem. Mięso mielone włóż do misy, wymieszaj z odciśniętym rogalikiem, posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Z masy mięsnej uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Włóż je do brytfanny wysmarowanej oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 220 °C przez 20 minut.
Małe papryki i strączki chili umyj, osusz i rozłóż na blasze. Skrop je oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 240 °C, aż zaczną ciemnieć (ok. 15 minut). Odstaw do schłodzenia, obierz i pokrój na małe kawałki. Przygotuj sos. W głębokiej miseczce dokładnie wymieszaj miód z musztardą i oliwą.
Ziemniaki oczyść i ugotuj w koszulkach na półmiękko. Przekrój je na pół albo na ćwiartki, jeśli są zbyt duże. Białą część pora pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż ziemniaki. Dodaj por i oczyszczoną fasolkę z kukurydzą. Następnie wymieszaj z papryką i podsmaż. Podawaj z klopsikami i sosem.Źródło: Na żywo