Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z pieczonymi paprykami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Papryki umyj i w całości ułóż na dużej, płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 °C przez 20 minut. Następnie gorące papryki włóż do garnka i szczelnie zamknij. Gdy ostygną, zdejmij z nich skórkę i usuń gniazda nasienne.
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Następnie wlej 2 łyżki zimnej wody.
Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do bulionu i gotuj około 20 minut. Następnie wyjmij je i podawaj z paprykami.Źródło: Na żywo