Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z warzywami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22470
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14733
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4541
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43818
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 578
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 571
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22470
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14733
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4541
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43818
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 578
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 571
Składniki
Bułeczkę kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Wymieszaj ją z mielonym mięsem. Dodaj jajko oraz keczup. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dobrze wyrób.
Ręce zwilż wodą. Nabieraj porcje mięsnej masy wielkości dużego włoskiego orzecha. Uformuj 18 kształtnych klopsików. Obtocz je ze wszystkich stron w tartej bułce.
Pieczarki oczyść, szalotki obierz, pokrój na cząstki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Przygotowane klopsiki oraz pieczarki i warzywa nabij na przemian na długie drewniane wykałaczki.
Na dużej patelni mocno rozgrzej olej. Włóż szaszłyki. Smaż je przez 10-12 minut. W tym czasie często obracaj, by zrumieniły się równomiernie ze wszystkich stron.
Jeśli chcesz wzbogacić smak klopsików, możesz przyprawić masę mięsną granulowanym czosnkiem i dodać do niej 3-4 łyżki startego parmezanu.Źródło: Naj