Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z warzywami"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1083
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1331
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1083
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1331
Składniki
Bułeczkę kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Wymieszaj ją z mielonym mięsem. Dodaj jajko oraz keczup. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dobrze wyrób.
Ręce zwilż wodą. Nabieraj porcje mięsnej masy wielkości dużego włoskiego orzecha. Uformuj 18 kształtnych klopsików. Obtocz je ze wszystkich stron w tartej bułce.
Pieczarki oczyść, szalotki obierz, pokrój na cząstki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Przygotowane klopsiki oraz pieczarki i warzywa nabij na przemian na długie drewniane wykałaczki.
Na dużej patelni mocno rozgrzej olej. Włóż szaszłyki. Smaż je przez 10-12 minut. W tym czasie często obracaj, by zrumieniły się równomiernie ze wszystkich stron.
Jeśli chcesz wzbogacić smak klopsików, możesz przyprawić masę mięsną granulowanym czosnkiem i dodać do niej 3-4 łyżki startego parmezanu.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104