Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z warzywami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Bułeczkę kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Wymieszaj ją z mielonym mięsem. Dodaj jajko oraz keczup. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dobrze wyrób.
Ręce zwilż wodą. Nabieraj porcje mięsnej masy wielkości dużego włoskiego orzecha. Uformuj 18 kształtnych klopsików. Obtocz je ze wszystkich stron w tartej bułce.
Pieczarki oczyść, szalotki obierz, pokrój na cząstki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Przygotowane klopsiki oraz pieczarki i warzywa nabij na przemian na długie drewniane wykałaczki.
Na dużej patelni mocno rozgrzej olej. Włóż szaszłyki. Smaż je przez 10-12 minut. W tym czasie często obracaj, by zrumieniły się równomiernie ze wszystkich stron.
Jeśli chcesz wzbogacić smak klopsików, możesz przyprawić masę mięsną granulowanym czosnkiem i dodać do niej 3-4 łyżki startego parmezanu.Źródło: Naj