Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluseczki z jabłkami"
O :) Pyszne połączenie delikatnego mięsa z indyka z brokułem.
Odsłon: 4513
Przepis dnia
Szybkie i smaczne danie obiadowe indyk z dynią, pomidorami i makaronem, smacz...
Odsłon: 654
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 230
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 481
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 230
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 481
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, wymieszaj. Dodaj rozmącone jajka i miksuj, stopniowo dolewając wodę, tak długo, aż w cieście powstaną bąbelki i będzie łatwo odchodzić od brzegów miski. Miskę przykryj ściereczką i ostaw na ok. 10 min, by ciasto „odpoczęło”.
W garnku zagotuj wodę. Gdy zacznie wrzeć, posól. Drewnianą deskę mocno zwilż wodą. Rozsmaruj na niej cienką, kilkumilimetrową warstwę ciasta. Trzymając deskę nad garnkiem, odcinaj nożem 5-milimetrowe kawałki ciasta i spychaj je do wody. Za każdym razem zanurzaj nóż we wrzątku, dzięki temu kluseczki będą łatwiej od niego odchodziły. Gotuj 1-2 minuty od wypłynięcia.
Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w ósemki. Na rozgrzaną patelnię włóż masło oraz cukier. Podgrzewaj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się skarmelizuje. Włóż plasterki jabłek, delikatnie mieszając podgrzewaj około 2 min. Na talerzach rozłóż makaron oraz jabłka. Oprósz cynamonem.
30 minut. Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Dania główne
Mini gołąbki z recyklingu
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 38
Klopsy z jajkiem
Przepis na klopsy z jajkiem jest na tyle prosty, że każdy może je przygotować...
Odsłon: 1217