Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluseczki zaparzane z wiśniami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
W garnku zagotuj wodę, postaw na nim naczynie żaroodporne. Wlej do niego mleko, dodaj masło i szczyptę soli. Po chwili gotowania dodaj mąkę pszenną, szybko wymieszaj, zestaw naczynie z garnka i wystudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka i wyrób ciasto. Oderwij kawałek, spłaszcz w dłoniach, nadziej wiśniami, zlep brzegi i uformuj kulę.
Knedle wrzuć na wrzącą wodę, gotuj pięć minut. Odcedzone ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp wiśniami i cukrem. Zapiecz 10 minut w temp. 180°C, posyp płatkami migdałów.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień