Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluseczki zaparzane z wiśniami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Składniki
W garnku zagotuj wodę, postaw na nim naczynie żaroodporne. Wlej do niego mleko, dodaj masło i szczyptę soli. Po chwili gotowania dodaj mąkę pszenną, szybko wymieszaj, zestaw naczynie z garnka i wystudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka i wyrób ciasto. Oderwij kawałek, spłaszcz w dłoniach, nadziej wiśniami, zlep brzegi i uformuj kulę.
Knedle wrzuć na wrzącą wodę, gotuj pięć minut. Odcedzone ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp wiśniami i cukrem. Zapiecz 10 minut w temp. 180°C, posyp płatkami migdałów.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień