Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluseczki zaparzane z wiśniami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1427
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1442
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1565
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1427
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1442
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1565
Składniki
W garnku zagotuj wodę, postaw na nim naczynie żaroodporne. Wlej do niego mleko, dodaj masło i szczyptę soli. Po chwili gotowania dodaj mąkę pszenną, szybko wymieszaj, zestaw naczynie z garnka i wystudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka i wyrób ciasto. Oderwij kawałek, spłaszcz w dłoniach, nadziej wiśniami, zlep brzegi i uformuj kulę.
Knedle wrzuć na wrzącą wodę, gotuj pięć minut. Odcedzone ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp wiśniami i cukrem. Zapiecz 10 minut w temp. 180°C, posyp płatkami migdałów.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień