Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluseczki zaparzane z wiśniami"
Przepis na ciasto na pierogi, z którego korzystała moja babcia i mama. Testow...
Odsłon: 5779
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 16
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 49
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 16
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 49
Składniki
W garnku zagotuj wodę, postaw na nim naczynie żaroodporne. Wlej do niego mleko, dodaj masło i szczyptę soli. Po chwili gotowania dodaj mąkę pszenną, szybko wymieszaj, zestaw naczynie z garnka i wystudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka i wyrób ciasto. Oderwij kawałek, spłaszcz w dłoniach, nadziej wiśniami, zlep brzegi i uformuj kulę.
Knedle wrzuć na wrzącą wodę, gotuj pięć minut. Odcedzone ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp wiśniami i cukrem. Zapiecz 10 minut w temp. 180°C, posyp płatkami migdałów.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wiosenne fileciki z kurczaka
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Wiosenne fileciki z kurczaka
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 21
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 16