Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski jaglane z wiśniami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Kaszę wsyp do rondelka i upraż, cały czas mieszając, aż zacznie intensywnie orzechowo pachnieć. Opłucz i zalej 2 szklankami wrzątku, dodaj cynamon, kurkumę, szczyptę soli i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut. Następnie ściągnij pokrywkę z garnka i rozetrzyj kaszę łyżką, odparuj część wody. Dodaj płatki migdałów i łyżkę cukru. Całość wymieszaj.
Kiedy kasza lekko przestygnie, uformuj zwilżonymi rękami niewielkie kulki . Wiśnie zalej szklanką wody i gotuj ok. 15 min. Trochę wiśni wyjmij, a resztę zmiksuj. Dopraw cukrem, dodaj odłożone wiśnie. Sosem polej kulki.Źródło: Na żywo