Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski jaglane z wiśniami"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Składniki
Kaszę wsyp do rondelka i upraż, cały czas mieszając, aż zacznie intensywnie orzechowo pachnieć. Opłucz i zalej 2 szklankami wrzątku, dodaj cynamon, kurkumę, szczyptę soli i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut. Następnie ściągnij pokrywkę z garnka i rozetrzyj kaszę łyżką, odparuj część wody. Dodaj płatki migdałów i łyżkę cukru. Całość wymieszaj.
Kiedy kasza lekko przestygnie, uformuj zwilżonymi rękami niewielkie kulki . Wiśnie zalej szklanką wody i gotuj ok. 15 min. Trochę wiśni wyjmij, a resztę zmiksuj. Dopraw cukrem, dodaj odłożone wiśnie. Sosem polej kulki.Źródło: Na żywo