Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego, bezmięsnego i puszystego, a zarazem zdrowego.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1336
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1336
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Składniki
Nastawiamy garnek z wodą do ugotowania klusek.
W tym czasie szybko z sera, jaj oraz mąki zagniatamy ciasto. Jeśli jest za luźne to dodajemy jeszcze trochę mąki.Oby nie za dużo, bo ciasto nie może być twarde. Formujemy kulkę i dzielimy ją na 4 części.
Z każdej części na stolnicy formujemy wałek o grubości kciuka, podsypując mąką w razie potrzeby.
Następnie nożem tnąc na ukos odcinamy z ciasta kluski.
W tym czasie woda powinna nam się już zagotować i delikatnie wrzucamy kluski, delikatnie mieszając. Kluski ładnie rosną!
Jak wypłyną i woda ponownie się zagotuje wylewamy na durszlak. Następnie na talerz układamy pojedyńczo, żeby się nie posklejały.
Na rozgrzaną patelnię wsypujemy bułkę tartą i ją rumienimy. Dopiero wtedy dodajemy masło, w ten sposób bułeczka pozostanie chrupiąca. Na koniec dodajemy do smaku soli lub cukru, zależy od gustu i smaku. Jemy jeszcze ciepłe. Można je również odsmażyć. Smacznego! :)