Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię te kluski czasami, najczęściej ze słoninką i serem białym. Robię je również do mięsa zamiast ziemniaków.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2529
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1906
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2529
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1906
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Składniki
Jajka rozkłócam z mlekiem. Dodaję mąkę i mieszam na jednolitą masę. Ciasto musi być gęste, ale na tyle rzadkie by się jeszcze ciągnęło z łyżki.
Kiedy już je wyrobię, zagotowuję wodę, dodaję do wody soli i na wrzątek wykładam łyżką ciasto. Łyżkę moczę we wrzątku żeby ciasto do niej nie przywierało. Ciasta nabieram na 1/4 części łyżki.
Gotuję je jeszcze ok 2 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągam łyżką cedzakową i jeszcze gorące serwuję na stół. Nasza ulubiona wersja to z serem i topioną słoninką :) Pyszota!
Notatki: * pasują do sosu grzybowego czy pieczeniowego * kluski puchną kiedy już są ugotowane * z tych składników wychodzi porcja dla 4 osób