Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie ze skwarkami"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 434
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 434
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ciepłe przecisnąć przez praskę.
Ugnieść je w misce, jedną czwartą wyjąć i wypełnić to miejsce mąką. Dodać pozostałe ziemniaki, jajko, przyprawy, wymieszać.
Ciasto formować w kulki, w każdej zrobić palcem dołek. Wrzucić na wrzątek, gotować ok. 2 minuty od wyplynięcia, odcedzić, polać stopionym smalcem.Źródło: Twoje Imperium