Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie ze skwarkami"
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 230
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18994
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 614
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 230
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18994
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 614
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ciepłe przecisnąć przez praskę.
Ugnieść je w misce, jedną czwartą wyjąć i wypełnić to miejsce mąką. Dodać pozostałe ziemniaki, jajko, przyprawy, wymieszać.
Ciasto formować w kulki, w każdej zrobić palcem dołek. Wrzucić na wrzątek, gotować ok. 2 minuty od wyplynięcia, odcedzić, polać stopionym smalcem.Źródło: Twoje Imperium