Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie ze skwarkami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ciepłe przecisnąć przez praskę.
Ugnieść je w misce, jedną czwartą wyjąć i wypełnić to miejsce mąką. Dodać pozostałe ziemniaki, jajko, przyprawy, wymieszać.
Ciasto formować w kulki, w każdej zrobić palcem dołek. Wrzucić na wrzątek, gotować ok. 2 minuty od wyplynięcia, odcedzić, polać stopionym smalcem.Źródło: Twoje Imperium