Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie ze skwarkami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ciepłe przecisnąć przez praskę.
Ugnieść je w misce, jedną czwartą wyjąć i wypełnić to miejsce mąką. Dodać pozostałe ziemniaki, jajko, przyprawy, wymieszać.
Ciasto formować w kulki, w każdej zrobić palcem dołek. Wrzucić na wrzątek, gotować ok. 2 minuty od wyplynięcia, odcedzić, polać stopionym smalcem.Źródło: Twoje Imperium