Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedelki serowo-szpinakowe"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 911
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 911
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
ok. 60 minut.
Bułki pokroić w kostkę. Zalać mlekiem i odstawić do namoczenia na 30 minut. Mrożony szpinak przełożyć do garnka, zalać 75 ml wody, doprowadzić do wrzenia, a wtedy zmniejszyć płomień i gotować jeszcze 8 minut. Dobrze odsączyć na sicie. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 2,5 dag masła. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Odstawić do wystudzenia.
Ser gorgonzola pokroić w kosteczkę. Szpinak wymieszać z cebulą i czosnkiem, dodać do namoczonego pieczywa. Wbić jajka i wsypać mąkę. Dołożyć pokrojony ser pleśniowy. Masę przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Dobrze wyrobić.
Z masy uformować 12 knedelków. Gotować je 10-12 minut w lekko posolonym wrzątku. Wyjąć łyżką cedzakową. Ułożyć na talerzach. Stopić resztę masła. Polać nim knedelki. Danie udekorować np. listkami botwiny.Źródło: Życie na gorąco