Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle z karkówką"
Podaję przepis na knedle. Przepis od dawna pojawił się w moim domu, dzięki mo...
Odsłon: 9929
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Składniki
50 min • Porcja 157 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 4-5 porcji
Cebulę obieram, drobno kroję i szklę na oleju. Mięso kroję w drobną kostkę, dodaję do cebuli i smażę ok. 5 minut na dużym ogniu. Następnie skrapiam wodą, zmniejszam płomień i duszę pod przykryciem. Warzywa czyszczę, kroję na mniejsze kawałki, dodaję do mięsa i duszę, aż zmiękną. Studzę. Odlewam nadmiar tłuszczu. Przepuszczam przez maszynkę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Łączę z jednym jajkiem.
Ziemniaki obieram, gotuję we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzam, studzę. Łączę z przesianą mąką, jajkiem i solą. Zagniatam ciasto. Dzielę na części. Formuję wałki o średnicy ok. 2 cm i kroję na kilkucentymetrowe kawałki. Spłaszczam w dłoni, nakładam po łyżce farszu, formuję kule. Gotuję we wrzącej osolonej wodzie ok. 6 minut od wypłynięcia na wierzch.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1858