Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle z karkówką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Składniki
50 min • Porcja 157 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 4-5 porcji
Cebulę obieram, drobno kroję i szklę na oleju. Mięso kroję w drobną kostkę, dodaję do cebuli i smażę ok. 5 minut na dużym ogniu. Następnie skrapiam wodą, zmniejszam płomień i duszę pod przykryciem. Warzywa czyszczę, kroję na mniejsze kawałki, dodaję do mięsa i duszę, aż zmiękną. Studzę. Odlewam nadmiar tłuszczu. Przepuszczam przez maszynkę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Łączę z jednym jajkiem.
Ziemniaki obieram, gotuję we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzam, studzę. Łączę z przesianą mąką, jajkiem i solą. Zagniatam ciasto. Dzielę na części. Formuję wałki o średnicy ok. 2 cm i kroję na kilkucentymetrowe kawałki. Spłaszczam w dłoni, nakładam po łyżce farszu, formuję kule. Gotuję we wrzącej osolonej wodzie ok. 6 minut od wypłynięcia na wierzch.Źródło: Kobieta i życie