Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 123
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13299
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 123
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13299
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach. Ostudzić obrać, przepuscić przez praskę, dodać mąkę, jajko, sól, wyrobić na gładką masę.
Śliwki umyć osączyć, usunąć pestki.
Ciasto podzielić na małe kawałki z każdego uformować krążek, nadziać śliwką i zlepić.
Do ostudzonego wrzątku wrzucać partiami knedle zamieszać gdy się zagotują, gotować jeszcze ok.3 min wyjąć i osączyć.
Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, lekko podrumienić, włożyć knedle zamieszać tak by bułka przykryła knedle.