Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1726
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1726
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach. Ostudzić obrać, przepuscić przez praskę, dodać mąkę, jajko, sól, wyrobić na gładką masę.
Śliwki umyć osączyć, usunąć pestki.
Ciasto podzielić na małe kawałki z każdego uformować krążek, nadziać śliwką i zlepić.
Do ostudzonego wrzątku wrzucać partiami knedle zamieszać gdy się zagotują, gotować jeszcze ok.3 min wyjąć i osączyć.
Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, lekko podrumienić, włożyć knedle zamieszać tak by bułka przykryła knedle.