Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach. Ostudzić obrać, przepuscić przez praskę, dodać mąkę, jajko, sól, wyrobić na gładką masę.
Śliwki umyć osączyć, usunąć pestki.
Ciasto podzielić na małe kawałki z każdego uformować krążek, nadziać śliwką i zlepić.
Do ostudzonego wrzątku wrzucać partiami knedle zamieszać gdy się zagotują, gotować jeszcze ok.3 min wyjąć i osączyć.
Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, lekko podrumienić, włożyć knedle zamieszać tak by bułka przykryła knedle.