Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1458
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 932
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1458
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 932
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach. Ostudzić obrać, przepuscić przez praskę, dodać mąkę, jajko, sól, wyrobić na gładką masę.
Śliwki umyć osączyć, usunąć pestki.
Ciasto podzielić na małe kawałki z każdego uformować krążek, nadziać śliwką i zlepić.
Do ostudzonego wrzątku wrzucać partiami knedle zamieszać gdy się zagotują, gotować jeszcze ok.3 min wyjąć i osączyć.
Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, lekko podrumienić, włożyć knedle zamieszać tak by bułka przykryła knedle.