Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe knedle z serem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
60 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Wiórki wsypuję do blendera i rozdrabniam. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodaję mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Wbijam jajko i dokładnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję nadzienie: do miseczki wrzucam twaróg. Dodaję cukier wanilinowy, cukier drobny oraz żółtka. Wszystko mieszam, rozgniatając twaróg widelcem.
Ciasto dzielę na części. Na dłoni formuję niewielki placuszek, na środek kładę farsz i zawijam w kuleczkę. Gotuję w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.Źródło: Kobieta i życie