Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe knedle z serem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 523
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 523
Składniki
60 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Wiórki wsypuję do blendera i rozdrabniam. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodaję mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Wbijam jajko i dokładnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję nadzienie: do miseczki wrzucam twaróg. Dodaję cukier wanilinowy, cukier drobny oraz żółtka. Wszystko mieszam, rozgniatając twaróg widelcem.
Ciasto dzielę na części. Na dłoni formuję niewielki placuszek, na środek kładę farsz i zawijam w kuleczkę. Gotuję w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.Źródło: Kobieta i życie