Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kołacz z kiełbasą"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Jabłka umyj, osusz i obierz. Przekrój na pół i wykrój gniazda nasienne. Kiełbasę wyciśnij ze skórki do miski. Dodaj starte na tarce jabłka, drobno pokrojone cebule i rozbełtane jajka. Masę dopraw listkami tymianku i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Dwie trzecie ciasta rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na duży placek. Wykrój koła o średnicy 24 cm. Formę wysmaruj masłem i wyłóż pierwszym plackiem.
Na placek przełóż jedną czwartą masy kiełbasianej, na niej rozłóż cztery plastry szynki i posmaruj musztardą. Przykryj kolejnym plackiem. Czynność powtarzaj, aż skończy się nadzienie.
Resztę ciasta rozwałkuj i wykrój koło (trochę większe od średnicy formy), a w środku małe kółko, by podczas pieczenia wydostała się para. Ciastem przykryj nadzienie i połącz krawędzie, aby nie rozkleiły się podczas pieczenia.
Powierzchnię posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temp. 170°C przez około 65 minut.Źródło: Na żywo