Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kołduny z szynką w rosole"
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Składniki
Kurę sprawić, zalać wodą, zagotować. Zebrać szumowiny, lekko posolić, gotować ok. 30 minut.
Warzywa z włoszczyzny obrać, pokroić, wrzucić do wywaru. Cebulę podpiec nad palnikiem, dodać do rosołu. Gotować do miękkości warzyw, odcedzić.
Obrać pieczarki, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na maśle.
Dodać pieczarki, zrumienić, wrzucić szynkę i jeszcze chwilkę smażyć. Farsz ostudzić, połączyć z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i soli, dodając potrzebną ilość ciepłej wody. Rozwałkować, wycinać kółeczka, nakładać farsz i zlepiać.
Gotować w osolonym wrzątku (1-2 minuty od wypłynięcia). Wyłożyć na talerze, zalać rosołem, posypać natką.Źródło: Twoje Imperium