Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kołduny z szynką w rosole"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 671
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458684
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1726
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 671
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458684
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1726
Składniki
Kurę sprawić, zalać wodą, zagotować. Zebrać szumowiny, lekko posolić, gotować ok. 30 minut.
Warzywa z włoszczyzny obrać, pokroić, wrzucić do wywaru. Cebulę podpiec nad palnikiem, dodać do rosołu. Gotować do miękkości warzyw, odcedzić.
Obrać pieczarki, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na maśle.
Dodać pieczarki, zrumienić, wrzucić szynkę i jeszcze chwilkę smażyć. Farsz ostudzić, połączyć z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i soli, dodając potrzebną ilość ciepłej wody. Rozwałkować, wycinać kółeczka, nakładać farsz i zlepiać.
Gotować w osolonym wrzątku (1-2 minuty od wypłynięcia). Wyłożyć na talerze, zalać rosołem, posypać natką.Źródło: Twoje Imperium