Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe spaghetti"
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3050
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3050
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki, a gdy się zarumieni, pokrojone pomidory koktajlowe i duże (wcześniej zalej je wrzątkiem i zdejmij z nich skórkę). Przypraw solą, mielonym kolorowym pieprzem, oregano i masłem. Wymieszaj.
Gdy pomidory zmiękną, dodaj listki bazylii i rukoli oraz oliwki. W osolonym wrzątku ugotuj makaron, dobrze odcedź. Przełóż go na patelnię z sosem, posyp parmezanem i skrop oliwą z oliwek. Podawaj od razu.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień