Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe spaghetti"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 899
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 899
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki, a gdy się zarumieni, pokrojone pomidory koktajlowe i duże (wcześniej zalej je wrzątkiem i zdejmij z nich skórkę). Przypraw solą, mielonym kolorowym pieprzem, oregano i masłem. Wymieszaj.
Gdy pomidory zmiękną, dodaj listki bazylii i rukoli oraz oliwki. W osolonym wrzątku ugotuj makaron, dobrze odcedź. Przełóż go na patelnię z sosem, posyp parmezanem i skrop oliwą z oliwek. Podawaj od razu.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień