Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe szaszłyki z mięsa mielonego"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Do mięsa mielonego dodaj jajko, podsmażony boczek (wraz z odrobiną tłuszczu ze smażenia), połowę posiekanego szczypiorku i część bułki tartej. Całość dopraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj małe klopsiki. Obtocz je w pozostałej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, ostudź i podpiecz w piekarniku. Dodaj pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki.
Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i resztą szczypiorku. Polej nim przygotowane danie. Przed podaniem udekoruj natką.Źródło: Na żywo