Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe szaszłyki z mięsa mielonego"
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52284
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 207
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52284
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 207
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Do mięsa mielonego dodaj jajko, podsmażony boczek (wraz z odrobiną tłuszczu ze smażenia), połowę posiekanego szczypiorku i część bułki tartej. Całość dopraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj małe klopsiki. Obtocz je w pozostałej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, ostudź i podpiecz w piekarniku. Dodaj pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki.
Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i resztą szczypiorku. Polej nim przygotowane danie. Przed podaniem udekoruj natką.Źródło: Na żywo