Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe szaszłyki z mięsa mielonego"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1458
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 523
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1458
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 523
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Do mięsa mielonego dodaj jajko, podsmażony boczek (wraz z odrobiną tłuszczu ze smażenia), połowę posiekanego szczypiorku i część bułki tartej. Całość dopraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj małe klopsiki. Obtocz je w pozostałej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, ostudź i podpiecz w piekarniku. Dodaj pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki.
Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i resztą szczypiorku. Polej nim przygotowane danie. Przed podaniem udekoruj natką.Źródło: Na żywo