Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowy makaron"
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 68
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 41
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18038
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 270
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 68
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 41
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18038
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 270
Składniki
Bakłażany pokrój w kostkę, posól i odstaw. Po 10 min opłucz i osusz.
Na patelni podsmaż na oliwie posiekany czosnek, dodaj bakłażany i smaż kilka minut, dolewając troszkę wody, aż zmiękną. Dodaj sos pomidorowy, dopraw solą, pieprzem, wrzuć przekrojone na pół pomidorki i duś 2 min.
Na ugotowany makaron wyłóż warzywa, udekoruj listkami świeżej bazylii.Źródło: Takie jest życie