Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopytka z ziołami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, przeciśnij przez praskę, ostudź. Dodaj 20 dag mąki, jajko, drobno posiekaną natkę pietruszki, zioła prowansalskie, pieprz. Zagnieć.
Z kawałków ciasta formuj ruloniki. Krój je pod skosem. Zagotuj wodę z solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gałązkami rozmarynu.
Kopytka gotuj partiami około trzech minut od momentu wypłynięcia, wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj z odrobiną masła.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień