Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopytka z ziołami"
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2274
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 150
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 162
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 179
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 46
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2274
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 150
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 162
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 179
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, przeciśnij przez praskę, ostudź. Dodaj 20 dag mąki, jajko, drobno posiekaną natkę pietruszki, zioła prowansalskie, pieprz. Zagnieć.
Z kawałków ciasta formuj ruloniki. Krój je pod skosem. Zagotuj wodę z solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gałązkami rozmarynu.
Kopytka gotuj partiami około trzech minut od momentu wypłynięcia, wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj z odrobiną masła.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień