Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki z wołowiną i suszonymi śliwkami"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Wołowinę pokrój w cienkie plasterki. Ser podziel na mniejsze kawałki. Część śliwek przekrój wzdłuż, ale nie do końca. Włóż do środka po kawałku sera. Resztę śliwek owiń paskiem boczku. Rulonik przebij wykałaczką, żeby się nie rozwijał.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż w nim koreczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC. Zapiekaj około 10 minut. Wyłóż koreczki na półmisek.Źródło: Na żywo