Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Korzenna tuszka z indyka"
Zrób solankę, rozpuszczając sól w zimnej wodzie (1,5 łyżki soli na litr wody). Indyka umyj i zalej w dużym naczyniu solanką (powinien być przykryty). Trzymaj w chłodzie przez noc.
Następnego dnia wyjmij mięso z solanki, osusz je papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem (w środku i na zewnątrz). Indyka ułóż na blaszce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st.
Po 30 min zmniejsz temp. do 160 st. i piecz jeszcze kilka godzin (w sumie: 40 min na każdy kilogram mięsa), polewając wytwarzającym się sosem. 20 min przed końcem posmaruj tuszkę miodem wymieszanym z cynamonem.
Gdy indyk będzie w piekarniku, zajmij się m nadzienia. Pierniki i pieczywo pokrusz w malakserze. Wymieszaj z żurawiną, wszystkimi posiekanymi bakaliami, miodem i skórką cytrynową.
Upieczoną tuszkę przetnij na pół i napełnij nadzieniem. Podawaj, np. z pikantnymi ciasteczkami zbożowo-żurawinowymi.Źródło: Tina
Cóż w tym roku nie zdążyłam upiec pierniczków :-(( ale to nie problem ???? w...
Odsłon: 2040
Ciasteczka z przyprawą korzenną i miodem w fantazyjnych kształtach. Oczywiści...
Odsłon: 286
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 23
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 21
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 49
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 44
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 23
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 21
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 49
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 44
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Składniki
Zrób solankę, rozpuszczając sól w zimnej wodzie (1,5 łyżki soli na litr wody). Indyka umyj i zalej w dużym naczyniu solanką (powinien być przykryty). Trzymaj w chłodzie przez noc.
Następnego dnia wyjmij mięso z solanki, osusz je papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem (w środku i na zewnątrz). Indyka ułóż na blaszce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st.
Po 30 min zmniejsz temp. do 160 st. i piecz jeszcze kilka godzin (w sumie: 40 min na każdy kilogram mięsa), polewając wytwarzającym się sosem. 20 min przed końcem posmaruj tuszkę miodem wymieszanym z cynamonem.
Gdy indyk będzie w piekarniku, zajmij się m nadzienia. Pierniki i pieczywo pokrusz w malakserze. Wymieszaj z żurawiną, wszystkimi posiekanymi bakaliami, miodem i skórką cytrynową.
Upieczoną tuszkę przetnij na pół i napełnij nadzieniem. Podawaj, np. z pikantnymi ciasteczkami zbożowo-żurawinowymi.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 17
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 44