Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super połączenie delikatnego mięsa drobiowego z sosem śmietanowym.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Mięso zmielić. Chleb namoczyć w mleku, odcisnąć wymieszać z mięsem, doprawić solą oraz pieprzem. Z masy uformować małe kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju z dodatkiem masła. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać pozostałe masło oraz natkę i wymieszać. Śmietanę doprawić pieprzem i wymieszać z pomidorami. Każdy kotlet polać sosem śmietanowym. podawać z makaronem.