Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z karkówki na zielonej jarzynce"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31022
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5511
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31022
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5511
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Każdy plaster rozbij tłuczkiem na dość cienki kotlet. Jeśli sznycelki wyjdą zbyt duże, poprzekrawaj je na połówki. Kotleciki oprósz z obu stron solą i pieprzem, posmaruj musztardą. Schowaj na kilka minut do lodówki.
2. W osobnych garnkach ugotuj w posolonej wodzie zielony groszek oraz szparagi, ew. fasolkę. Warzywa odcedź, szparagi lub fasolkę pokrój na mniejsze kawałki.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim oba warzywka. Dodaj ugotowany groszek i szparagi. Oprósz solą oraz pieprzem, smaż kilka minut. Na koniec wsyp listki oregano oderwane od gałązek, wymieszaj. Jajko roztrzep widelcem.
Na osobne talerze wsyp mąkę i pokruszone płatki. Kotleciki panieruj w mące, jajku, a na koniec w płatkach. Usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotleciki podawaj na jarzynce.Źródło: Tina