Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z kaszy bulgur"
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 157
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 793
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 157
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 793
Składniki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć drobno posiekaną cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj kaszę, mieszając smaż około 2 min. Następnie wlej podgrzany bulion, mieszając gotuj na małym ogniu 10-15 minut.
Ser feta pokrój w drobną kostkę. Do miski włóż wystudzoną kaszę, dodaj jajko, mąkę, ser feta oraz posiekaną natkę. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy 8 kotlecików.
Usmaż na mocno rozgrzanym oleju a następnie ułóż na papierowym ręczniku, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z ulubioną surówką lub warzywami na ciepło.
Rada: Do kotlecików świetnie pasuje też dip jogurtowo-czosnkowy. Wystarczy wymieszać 200 g gęstego jogurtu naturalnego z 2 dużymi ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę i 2 łyżkami majonezu i doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką.
40 minut. Sztuka: 190 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie