Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z kaszy i bobu"
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 8
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 238
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 1084
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 8
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 238
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 1084
Składniki
<strong>Radek Sikorski z Suwałk</strong>
Cebulę obieram i siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, podsmażam na nim cebulę na szklisto. Bób gotuję do miękkości w posolonej wodzie. Przelewam go na durszlaku zimną wodą. Osączony obieram z łupinek i przeciskam przez praskę do ziemniaków. Marchewkę obieram, płuczę, gotuję w lekko posolonej wodzie. Studzę ją i ścieram na tarce o dużych otworkach.
Do kaszy dodaję bób, marchewkę i cebulę. Wbijam jajko, wsypuję natkę i dokładam obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę przyprawiam do smaku solą i pieprzem, ew. zagęszczam bułką tartą. Formuję z niej kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju.Źródło: Tina