Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z kaszy i bobu"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
<strong>Radek Sikorski z Suwałk</strong>
Cebulę obieram i siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, podsmażam na nim cebulę na szklisto. Bób gotuję do miękkości w posolonej wodzie. Przelewam go na durszlaku zimną wodą. Osączony obieram z łupinek i przeciskam przez praskę do ziemniaków. Marchewkę obieram, płuczę, gotuję w lekko posolonej wodzie. Studzę ją i ścieram na tarce o dużych otworkach.
Do kaszy dodaję bób, marchewkę i cebulę. Wbijam jajko, wsypuję natkę i dokładam obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę przyprawiam do smaku solą i pieprzem, ew. zagęszczam bułką tartą. Formuję z niej kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju.Źródło: Tina