Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla wegetarian i nie tylko
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować, przecisnąć przez praskę. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu. Groch, fasolę lub soję zalać wrzątkiem, odstawić na 3 godz. odcedzić, zalać świeżą wodą i ugotować. Nadmiar płynu odlać, a ziarna zemleć. Dodać ziemniaki, cebulę, jedno żółtko i jajo. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, wymieszać, ewentualnie zagęścić tartą bułką. Uformować małe kotlety, obtoczyć je w tartej bułce wymieszanej z sezamem,posmarować pianą ubitą z białka. Ostrożnie kłaść łopatką (łatwo pękają) na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z surówkami.