Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ugotować kalafior, przestudzić, zmielić
Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, koperek, 1 jajko, bułkę tarta tak aby masa nadawała sie do ulepienia kotlecików, sól, pieprz
Gotowe kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na zloty kolor. Ja podaję je z sosem czosnkowym przygotowanym z jogurtu greckiego.
Smacznego!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

iwoneczka37 13 października 2011Zgłoś do usunięcia
A ser żółty do czego się dodaje...do kotletów,bo nie podałaś go w sposobie przyrządzenia ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 14 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
to są kotlety na czasie , pędzę na ryneczek po kalafiora i do dzieła1 Kto głosował? | Odpowiedz

agulaa 13 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Bożena: dodaj koniecznie, bo brzmi smakowicie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
pychotka,dobry jest w każdej postaci ( ja robię kalafiora w cieście piwnym-może kiedyś dodam przepis)0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulaa 12 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
hmmm... nie wiem co w tym przepisie jest chaotycznego. Może kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem, pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

gabriel13 11 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
przepis taki krótki a tak chaotyczny0 Kto głosował? | Odpowiedz

maria-ela-cz 26 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
mniam, uwielbiam kalafior pod kazda postacia, a ten przepis napewno wyproboje:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

agulaa 24 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
zapomniałam o serze:) ale dokladnie: dodaje kosteczki do srodka kotletow, wzbogacaja smak i powodują większą ściśliwość kotlecików.1 Kto głosował? | Odpowiedz

RENIA730 24 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
W taki sam sposób robi się kotlety z kapusty. Kalafior i kapusta mają podobny smak, ale wydaje mi się, że kapusta zawiera mniej wody, co ułatwia lepienie kotlecików. Kapusta "lubi" cebulę - ja korzystam z gotowej smażonej jaką kupuje się w sklepie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewulka55 24 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
ser żółty kroję w drobną kosteczke i dodaję do kotletów, aby po usmażeniu nie rozpadały się0 Kto głosował? | Odpowiedz