Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, które pasują do drugiego dania z dodatkiem ziemniaków bądź frytek i sałatki greckiej , mniaaam:)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94003
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94003
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy, najlepiej na kwadraty 2-3 cm. Wrzucamy je do średniej wielkości miski. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu i startego na średnich oczkach sera żółtego. Do tego wsypujemy 2 czubate łyżki mąki i pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie dodajemy łyżeczkę przyprawy do mięs i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Pietruszkę szatkujemy i dodajemy do naszej masy:) Jeszcze raz mieszamy i odstawiamy na 10-15 min do lodówki. Na dobrze rozgrzany olej kładziemy nasze placki/kotleciki, najlepiej szeroką łyżką. Każdą ze stron smażymy na rumiany kolor:) Pychaaa..