Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z serem topionym"
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4573
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 196
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1433
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4573
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 196
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1433
Składniki
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 2 zł.
Kaszę przepłucz na sicie, przełóż do garnka. Zalej 2 szklankami wody. Gotuj z dodatkiem soli, aż kasza wchłonie cały płyn (ok. 15 minut).
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso mielone przełóż do miski, wsyp posiekaną cebulę. Dodaj po sporej szczypcie soli, czarnego pieprzu, słodkiej mielonej papryki oraz suszonych ziół prowansalskich.
Wbij całe jajko. starannie połącz, wyrób na gładką masę. Zagęść ją, wedle potrzeby, 1-2 łyżkami bułki tartej, a następnie wilgotnymi dłońmi uformuj z masy mięsnej osiem niewielkich kotletów.
Każdy kotlet spłaszcz w dłoniach, ułóż na środku po jednym trójkąciku serka. Zlep brzegi, ponownie formując kotlety. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kotlety obtaczaj w mące i ostrożnie wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż z dwóch stron na złoty kolor (po 5-7 minut). Podawaj razem z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.
Potrzebujesz błyskawicznego przepisu na zupę. Ugotuj bulion warzywny, a następnie dodaj do niego kilka serków topionych (rozetrzyj je na zanurzonym w bulionie sitku). Podawaj z grzankami.Źródło: Świat kobiety