Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem buraczany posypany gremolatą"
Ostatni dzień na zrobienie zakwasu - podstawy do postnego wigilijnego barszczu
Odsłon: 39143
Polecam dziś moją wegetariańską zupę buraczaną - zupę typowo jesienną, rozgrz...
Odsłon: 2794
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9047
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2959
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 493
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2340
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9047
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2959
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 493
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2340
Składniki
Cebule i ząbki czosnku obierz. Poszatkuj je drobno ostrym nożem. Jabłka oraz buraki opłucz, również obierz ze skórki, a następnie pokrój w cienkie plasterki.
W głębokim rondlu lub garnku o grubym dnie roztop 3 łyżki masła. Wsyp posiekaną cebulę i smaż około 5 minut. Dodaj czosnek, plasterki buraków i pokrojone jabłka. Smaż kolejne 5 minut.
Do przesmażonych składników wlej wino. Ogrzewaj, aż większość płynu odparuje. Dolej bulion (może być z kostki), zagotuj. Zmniejsz ogień, gotuj zupę pod przykryciem 30 minut.
Zupę zdejmij z ognia, lekko przestudź, a następnie zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Migdały upraż, posiekaj. Wymieszaj z posiekaną natką i skórką otartą z cytryny. Gremolatę dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z kremówką i gremolatą.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 2,40 zł.
Zupy-kremy możesz dekorować gęstą śmietanką lub jogurtem naturalnym, tworząc na powierzchni pajęczynki lub spirale. Kleksy śmietany rozprowadzaj wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 80
Tarta z cukinią
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią doskonale sprawdzi się zarówn...
Odsłon: 1473