Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety kartoflane z kiełbasą"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 242
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 242
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut w posolonym wrzątku. Odcedź je i jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Kiełbasę potnij w drobną kosteczkę.
jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki, posiekaj, wymieszaj ze szczypiorkiem oraz śmietaną. Farsz przypraw solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną wystudź, potem wymieszaj z obiema mąkami oraz pozostałym jajkiem. Posól, wymieszaj.
Z masy uformuj małe placuszki. Na każdy nałóż porcję farszu. Zlep, formując kulki. Obtocz je w bułce tartej.
Porcjami wkładaj na mocno rozgrzany olej. Smaż na rumiano (w sumie 15 minut) ze wszystkich stron. Dobrze osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.Źródło: Naj