Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche babeczki z łososiem"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Składniki
na kruche ciasto przekładam do miski i zagniatam na gładką, jednolitą masę. Formuję kulę, owijam w folię spożywczą i chłodzę ok. 30 min.
Schłodzone ciasto rozwałkowuję na niezbyt cienki placek i szklanką wykrawam koła (muszą być trochę większe od średnicy foremek do babeczek). Foremki smaruję masłem i każdą wylepiam krążkiem ciasta, nakłuwam je kilkukrotnie widelcem. Piekę w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru (ok. 15 min). Studzę.
Kremowy serek dokładnie mieszam z chrzanem. Łososia dzielę na nieduże kawałki, sparzoną cytrynę kroję w plasterki, a te na ćwiartki. Serkiem napełniam ostudzone babeczki.
Na każdą układam kolejno: kiełki, po kawałku łososia i cytryny. Babeczki dekoruję gałązkami koperku i posypuję ziarenkami sezamu. Chłodzę.
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>Źródło: Tina