Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
godz. • Porcja 115 kcal • Koszt porcji ok. 1,60 zł • Przepis na 6 porcji
Udko kroję na połowy, żołądki na kawałki. Przekładam je do garnka i zalewam wodą (tak, by je zakryła). Zagotowuję, dodaję por, lubczyk, ziele, liść laurowy, sól, pieprz, obrany seler z nacią i pietruszkę. Gotuję ok. 1 i 1/2 godziny (mięso i żołądki muszą zmięknąć).
Ziemniaki obieram, kroję w kostkę, dodaję do zupy. Chwilę gotuję, doprawiam solą i pieprzem.
Kaszę płuczę zimną wodą, odcedzam i zalewam gorącą wodą. Lekko solę i gotuję kaszę ok. 15 min. Dodaję ją do zupy, zagotowuję. Każdą porcję można posypać posiekaną natką pietruszki.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Kobieta i życie